A Föld gyógyul a koronavírus járványnak köszönhetően

A koronavírus járvány egyre inkább terjed, emiatt pedig változtatnunk kellett az életmódunkon és a szokásainkon. Vannak üzletek, amik bezártak, csakúgy, mint rengeteg iskola világszerte, sok alkalmazott pedig otthonról dolgozik, kevesebb ember ingázik, ez pedig nem várt módon segít gyógyulni a Földnek.

A koronavírus hatása a Földre

A sok bizonytalanság ellenére azt már most tudjuk, hogy ez a vírus fontos dolgokat tanít meg nekünk – a természet talán így mutatja meg, hogy lassítanunk kell és elgondolkodni rajta, hogy mi az, ami valójában számít.


Mivel kevesebb ember utazik, világszerte kisebb a légszennyezettség


Az előző évi adatokkal összehasonlítva, az Amerikai Egyesült Államok részein, Kínában és Olaszországban is csökkent a levegő szennyezettsége. Az emberek kék eget látnak a máskor rendkívül szennyezett városokban is!


A velencei csatornák vize elég tiszta ahhoz, hogy láthassuk a halakat


Mivel Olaszországban nagyon szigorú szabályokat vezettek be, a csatornák esélyt kaptak, hogy gyógyuljanak. Olyan tiszta lett a vizük, hogy még a halak is látszanak, ami eddig a nagy hajóforgalom miatt nem volt lehetséges.

A családok többet vannak együtt és segítenek


Természetes, hogy a krízis összehoz minket, genetikailag úgy vagyunk kódolva, hogy nehéz időkben segítsük egymást. Mivel otthon ragadtunk, több időt töltünk együtt és bár ez egy stresszes időszak mindenkinek, végre élvezzük egymás társaságát. Sokan bevásárolnak az idősebbeknek, gyógyszereket váltanak ki, és maszkokat, kesztyűket adományoznak a kórházaknak.


Támogatjuk egymást


Akár az erkélyen énekelve, mindenki a saját módján birkózik meg a krízissel, sok zenész élőben jelentkezik be a közösségi média csatornáin, hogy szórakoztassa az embereket.

Mumbai partjainál feltűntek a delfinek


Mivel kevesebb a halász, a helyiek delfinekről számoltak be, ami nagyon ritka látvány itt. A járványnak köszönhetően a természet esélyt kap a gyógyulásra.


Állatok tűnnek fel egyébként forgalmas részeken a városokban


Wuhanban a helyiek arról számoltak be, hogy hosszú idő óta először hallottak madárcsicsergést, hiszen a madarak normális esetben távol maradnak a forgalmas területektől. Japánban szarvasok mászkálnak az utcákon, csakúgy, mint Nagy-Britanniában. Thaiföldön a máskor turisták által látogatott templomoknál majmok tucatjai tűntek fel. Ez pedig megmutatja, hogy az emberek és állatok képesek együtt élni, ameddig tiszteljük egymás élőhelyét. Sajnos sok állat lakóhelyét tönkre tettük, de a járvány talán segít abban, hogy tanuljunk ebből.